Comunicat de presa August 2015

 

“Studentul consiliat – excelent viitor angajat”, ID 138850

Studenţii Universităţii „Transilvania” Braşov şi Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov sunt invitaţi să participe la activităţile proiectului „Studentul consiliat – excelent viitor angajat”, care continuă, până la sfârşitul lunii septembrie 2015, cu noi sesiuni de consiliere şi orientare în carieră, stagii de practică intensivă internaţională şi noi cicluri ale concursului cu premii „Cel mai bun plan de dezvoltare a carierei”.

Până în prezent, A.E.S.N. Brasov a organizat patru probe de selecţie pentru cele patru stagii de practică intensivă internaţională desfăşurate şi a derulat 3 cicluri ale concursului cu premii „Cel mai bun plan de dezvoltare a carierei”.

Studenţii participanţi la aceste activităţi au fost selectaţi din rândul celor care au participat la toate activităţile de consiliere şi orientare profesională, au finalizat planul de dezvoltare a carierei şi s-au înregistrat pe portalul proiectului: http://portal.studentexcelent.ro/

În cadrul celor patru stagii de practică intensivă internaţională, studenţii au participat la două activităţi majore – practică intensivă şi consiliere antreprenorială – în scopul identificării modalităţilor concrete şi a exemplelor de succes pentru iniţierea unei afaceri proprii, în funcţie de domeniul de interes. Activităţile stagiului de practică intensivă-internaţională s-au derulat la partenerul INFOR, din San Secondo di Pinerolo (Torino, Italia) sau la parteneri identificaţi de acesta în zona Piemont. Fiecare stagiu a durat opt zile şi a fost organizat astfel: 1 zi organizare, patru zile practică   profesională, doup zile consiliere antreprenorială, 1 zi evaluare, concluzii şi festivitate de acordare a premiilor. La finalul stagiului de practică, fiecare student participant a primit o subvenţie în valoare de 900 lei. Partenerul INFOR- Italia a asigurat transportul, cazarea, masă şi activităţile prevăzute (practică şi consilierea, inclusiv materialele didactice necesare).

În cadrul celor trei runde ale concursului cu premii „Cel mai bun plan de dezvoltare a carierei”, organizate la nivelul AESN Braşov, au participat 161 de studenţi ai Universităţii Transilvania Braşov şi Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă . Dintre aceştia 24 de studenţi au fost declaraţi câştigători, urmând să primească, fiecare, câte un premiu în valoare netă de 2.000 lei.

Pentru mai multe informații vizitați site-urile:

www.aesn.ro

www.studentexcelent.ro
pagina de Facebook A.E.S.N. Brasov  – „Studentul consiliat – excelent viitor angajat”

sau contactati-ne pe adresa de mail: aesn.brasov@yahoo.com, telefonic la numarul de telefon  0773/957466,  persoana de contact: Albu Diana Ioana

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply