Comunicat de presa luna Mai 2015

                                                                                       

În perioada 30 Mai 2015- 06 Iunie 2015, se va  derula, în Italia,  stagiul 4 de practică intensiva internațională, din seria celor 5 stagii prevazute  în cadrul proiectului european „Studentul consiliat – excelent viitor angajat”, ID 138850, proiect co-finanțat prin F.S.E 2007-2013, implementat de Asociația pentru Egaliate de Sanse si Nediscriminare Brasov , in calitate de partener cu  Asociatia Excelență în Educație și Formare Continuă-lider de parteneriat si ceilalti parteneri: Universitatea Aurel Vlaicu – Arad, Universitatea Lucian Blaga – Sibiu, Universitatea Valahia- Targoviste, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, C.S.O.S.R.-Bucuresti, Elsaco Business Software SRL și INFOR Italia (partener transnațional).

 

Proiectul “Studentul consiliat – excelent viitor angajat are ca obiectiv general creșterea șanselor de inserție pe piața muncii a 5100 de absolvenți din învățământul superior, aflați în tranziție de la școală la locul de muncă, propunându-și,  totodată,  furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională de calitate superioară prin valorificarea rezultatelor învățării.

       Asociatia pentru Egalitate de Sanse si Nediscriminare Brasov, in calitate de partener, contribuie la realizarea acestui obiectiv prin implementarea activitatilor specifice proiectului , activitati la care participa  un numar de 1020 studenti   dincadrul Universitatii Transilvania Brasov si din cadrul Academiei Fortelor Aeriene “Henri Coanda “Brasov.

Printre  activitatile proiectului,  care conduc   la indeplinirea obiectivului general/obiectivelor specifice ale proiectului, figureaza  organizarea  a 5 stagii de practica practică intensivă-internaţională,care se deruleaza la  partenerul din proiect, INFOR Italia şi sunt dedicate studenţilor consiliaţi din grupul ţintă al proiectului, având drept scop formarea competențelor și abilitaților necesare integrării durabile pe piața muncii.
AESN  organizeaza proba de selectie pentru stagiul 4 de practică intensiva internationala, la care se pot inscrie studentii din grupul tinta  care au participat la toate activităţile de consiliere si orientare profesionala  din cadrul proiectului „Studentul consiliat – excelent viitor angajat, au finalizat planul de dezvoltare a carierei si s-au inregistrat pe portalul proiectului:http://portal.studentexcelent.ro/

In cadrul acestui stagiu de practica studentii vor participa la două activităţi majore – practică intensivă și consiliere antreprenorială – în scopul identificării modalităților concrete şi a exemplelor de succes pentru inițierea unei afaceri proprii, în funcție de domeniul lor de interes.
Activităţile stagiului de practică intensivă-internaţională se vor  derula la partenerul INFOR, din San Secondo di Pinerolo (Torino, Italia) sau la parteneri identificați de acesta în zona Piemont.

Stagiul dureaza 8 zile si este organizat astfel: 1 zi organizare, 4 zile practica profesionala, 2 zile consiliere antreprenoriala, 1 zi evaluare, concluzii si festivitate de acordare a premiilor.La finalul stagiului de practica, fiecare student participant primeste o subventie in valoare de 900 lei.

Partenerul  INFOR- Italia asigura transportul, cazarea, masa si activitatile prevazute (practica si consilierea, inclusiv materialele didactice necesare).

Pentru înscriere sunt necesare următoarele documente : Cerere de inscriere ,CV-ul candidatului, Planul de dezvoltare a carierei, Scrisoare de motivatie,Recomandare cadru didactic. Inscrierile se fac la sediul AESN : Brasov , Str. Victor Babes nr. 36, Cam .1.7

Data limită pentru înscrieri este 18 Mai 2015, ora 16:00, la

Pentru mai multe informații vizitați site-urile:
www.aesn.ro

www.studentexcelent.ro

pagina de Facebook A.E.S.N. Brasov  – „Studentul consiliat – excelent viitor angajat”

sau contactati-ne pe adresa de mail: aesn.brasov@yahoo.com, telefonic la numarul de telefon  0773.95.74.46 persoana de contact: Albu Diana Ioana

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply